По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България

...
 По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България
Коментари Харесай

Първото десетдневие на ноември ще бъде по-топло от обичайното

 По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България и планините и през втората половина от десетдневието, само че и тогава вероятността за превалявания е дребна.

През първата половина от второто десетдневие температурите едва ще се намалят. Времето ще е умерено, вероятността за превалявания остава дребна. В равнинната част от страната заран ще има ниска облачност и мъгли, към и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево. В планините и планинските региони ще бъде слънчево и по-топло от нормалното.

 

През втората половина от второто и първата половина от третото десетдневие ще има повече динамичност в атмосферата. Времето ще е изменчиво, ще има и превалявания. Температурите ще продължат постепенно да се намаляват и ще се приближат до нормалните.

През последните дни от месеца по-голяма е вероятността времето още веднъж да е умерено и без превалявания, с температури близки до междинните за интервала.

 

Тази година през ноември се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8°, за високите полета – сред 3 и 5°, по Черноморието и долината на р. Струма – сред 8 и 10°, в планинските региони - от минус 5 до 3°.

 

Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 5 и 0°, по-високи по Черноморието, а най-високите - сред 20 и 25°. Месечната сума на преваляванията ще бъде към и под нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските региони – сред 60 и 90 л/кв.м.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР